MAAK KENNIS MET CEDRIC!

MAAK KENNIS MET CEDRIC!

Dit is Cedric! Hij is 44 jaartjes jong, woont in Rotterdam Zuid en heeft twee kinderen. Een zoon van 21 en een dochter van 18. Met zijn dochter heeft hij helaas geen contact, maar zijn zoon ziet hij regelmatig en heeft hij goed contact mee. In zijn vrije tijd sport Cedric graag in de buitenlucht, hoewel hij wel aangeeft dat het de laatste periode hier wel te koud voor was. Verder is hij dol op voetbal en leest hij steeds vaker in zijn vrije tijd. Stiekem niet echt een hobby te noemen, maar om zijn Nederlands te verbeteren is hij daar sinds kort mee begonnen. Kun je nog wat meer vertellen over jezelf? ‘Ik kom oorspronkelijk uit het Caribische gebied, uit Curaçao. Mijn zoon ging samen met zijn moeder, mijn ex-vriendin, in Nederland wonen. Ik wilde niet zo ver weg van mijn zoon wonen. Daarom woon in nu hier, in Nederland. In 2003 ben ik hier naartoe verhuisd. Ik ben in de tussentijd, in 2014, nog een keertje teruggegaan naar Curaçao. Daarna nooit meer. Ik mis het soms wel, maar ik heb het erg fijn in Nederland!’ Kun je in het kort vertellen hoe je bij De Koekfabriek bent gekomen? ‘Doordat ik in het verleden in aanraking ben gekomen met de gevangenis kom ik helaas niet aan werk. Ik krijg hierdoor geen VOG. Maar de gemeente probeert mij gelukkig wel te helpen. En zodoende kwam ik hier, bij De Koekfabriek. Vanuit hier probeer ik stapje voor stapje dichter bij mijn doel te komen: een betaalde baan.’ Inmiddels werkt Cedric 1,5 jaar, 2 dagen in de week, bij De Koekfabriek in Rotterdam. Cedric is een harde werker, pakt zonder twijfel elke taak met beide handen aan, is leergierig en ontzettend behulpzaam. Daarnaast is hij ook nog eens erg handig! Een bankje van resthout maken, een nieuwe werkbank in elkaar zetten of ergens een paar schroeven indraaien? Dan zijn we bij Cedric aan het juiste adres! En wil je een keer een rondleiding door de bakkerij, dan doet hij dit met alle liefde. Cedric zal je met open armen ontvangen, dat is een ding dat zeker is!
Welke taken voer jij allemaal uit in de bakkerij? ‘Alle taken die er gedaan moeten worden voer ik uit en ik vind alles leuk! De enige taak waar ik niet goed in ben zijn dingen met de computer. Maar verder alles! Bij De Koekfabriek heb ik geleerd om met de kassa te werken. In de winkel. Dat had ik nog nooit in mijn leven gedaan. Maar de manier hoe het mij hier is uitgelegd heeft ervoor gezorgd dat ik het meteen heb opgepakt en nooit meer ben vergeten. Dat maakt mij blij! En ik ben ook best wel handig, dus als er geklust moet worden in de bakkerij help ik daar ook vaak bij.' Wat maakt De Koekfabriek een fijne plek voor jou? ‘Ik heb mooie collega’s, iedereen is vriendelijk! Als ik naar werk moet, sta ik echt op met zin. En De Koekfabriek is ook goed voor mijn om mijn Nederlands te verbeteren. Buiten werk om praat ik veel Antilliaans, maar op werk standaard in het Nederlands, dus zo pak ik dat ook beter op. Het leukste aan De Koekfabriek vind ik het samen zijn met het team. De gezelligheid, samen praten en lachen tussen de werkzaamheden door. Er hangt hier een goede sfeer. Er zijn weinig minpunten te bedenken, alleen maar plus plus plus!’
En de laatste belangrijke vraag: wat is je favoriete koekje van De Koekfabriek? ‘De Boterkoek. Die vind ik echt het allerlekkerst.'