MAAK KENNIS MET HENK!

MAAK KENNIS MET HENK!

Wij stellen jullie graag voor aan dé hoofdbakker van De Koekfabriek: Henk! 62 jaartjes jong en zijn hele leven lang een banketbakker in hart en nieren. ’Wat het bakkersvak zo leuk maakt is vooral de veelzijdigheid en creativiteit van het vak.’ Op 58-jarige leeftijd werd Henk onverwachts werkloos. ‘In 2015 is het bedrijf waar ik werkzaam was failliet gegaan. Na een toevallig bezoek aan De Koekfabriek in Utrecht heb ik een open sollicitatie gestuurd. Helaas was de beschikbare vacature toen net ingevuld. Met toestemming van het UWV deed ik vrijwilligerswerk bij een kookgroep voor mensen met een beperking en een lunchroom waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkten. Op het moment dat De Koekfabriek weer een vacature had werd ik gebeld door het UWV dat er een bakkerij in Utrecht was die een banketbakker zochten. Ik ben direct naar De Koekfabriek gegaan om me onmiddellijk opnieuw aan te melden en zodoende ben ik gestart met een proefperiode met behoud van uitkering.’ Inmiddels zijn we 3 jaar verder en kunnen wij ons een Koekfabriek zonder Henk niet voorstellen. Een nuchtere, grappige, hardwerkende man die mensen weet te motiveren en je altijd met open armen zal ontvangen. Henk, die zet altijd zijn beste ‘beentje’ voor!

Welke verantwoordelijkheden heb jij als hoofdbakker? ‘Naast het productiewerk houd ik mij bezig met de bewaking van kwaliteit, productinnovatie en verbetering, certificering, begeleiding van de kandidaten, communicatie van de bakkers onderling en richting management.’

Waarom De Koekfabriek? Wat maakt deze plek zo leuk/bijzonder om er te werken? ‘Bij De Koekfabriek werk ik met allerlei verschillende mensen. Het is een uitdaging om een beperkt assortiment koek te maken van hele goede kwaliteit met een beperkt aantal middelen. Bij De Koekfabriek kijken we niet wat iemand niet kan, maar vooral wat iemand wel kan/of kan leren. En juiste die combinatie maakt voor mij het werk meer dan plezierig. Het allerleukste bij De Koekfabriek vind ik dat je mensen zich ziet ontwikkelen. Soms denk ik bij iemand de eerste dag, wat moet je daarmee? Na een aantal weken zie je vaak al verandering en ik ben dan trots op iemand die ik zie groeien van arbeidsmatige dagbesteding of een re-integratietraject naar een zelfstandig functionerende collega.

Wat is je favoriete koekje van De Koekfabriek? ‘Dat hoop ik nog te ontwikkelen, haha!’