MAAK KENNIS MET KEES!

MAAK KENNIS MET KEES!

Dit is bakker Kees! Hij is 52 jaartjes jong, samen wonend met Thea en trotse vader van twee dochter: Ghadija en CheraineHet bakkers vak is er met de paplepel ingegoten bij Kees. Zijn carrière is begonnen in de ambachtelijke bakkerij van zijn ouders in Veenendaal. Waar hij altijd met erg veel plezier heeft gewerkt. Daar leerde hij de fijne kneepjes van het vak en daarnaast ging hij ook nog naar school om het bakkersvak volledig onder de knie te krijgen. Later heeft Kees bij verschillende bakkerijen als banket bakker gewerkt waar hij stuk voor stuk mooie en leerzame tijden heeft gekend met leuke collega’s. Eerst bij Bakkerij Klok in Lunteren, vervolgens bij Aviateur banketbakkerij in Ochtenen ten slotte bij Koekjes bakkerij Veldt in Veenendaal. Maar op een gegeven moment was Kees toe aan andere werktijden. Het leven van een banketbakker is soms best pittig en de werkzaamheden vinden vaak plaats in de late of juist hele vroege uurtjes. Zijn voorkeur ging uit naar overdag werken en in zijn zoektocht naar een nieuwe baan die hierop aansloot kwam De Koekfabriek op zijn pad.Ik ben een keer in Wageningen bij de productielocatie van De Koekfabriek gaan kijken. Een oud-collega van mij, Theo, werkt daar. Zo is het balletje gaan rollen en een half jaar later heb ik gesolliciteerd. Inmiddels werk ik al weer ruim 1,5 jaar bij De Koekfabriek en ben ik de hoofdbakker van de locatie in Arnhem.’ Wij kunnen niet anders zeggen dan dat hij een aanwinst is voor het team! Kees is enthousiast, vakkundig en denkt graag mee in de optimalisatie van De Koekfabriek. En ben je toe aan een gezellig kletspraatje, dan ben je bij hem aan het juiste adres. Kortom, aan Kees heb je een goeie!

Wat houdt jouw functie precies in en wat vind je zo leuk aan werken bij De Koekfabriek? ‘Ik begeleid de kandidaten met allerlei werkzaamheden rondom het bakproces. Denk hierbij aan deeg bereiden en het snijden en afbakken van onze overheerlijke koekjes. Daarnaast zorg ik er samen met onze zorgbegeleider, Angela, voor dat de koekjes op de juiste manier worden ingepakt. Het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is nieuw voor mij. Maar door trainingen krijg ik meer inzicht in de mensen, zodat ik ze beter kan begeleiden en dat geeft mij voldoening. Het sociale aspect van De Koekfabriek vind ik een verrijking van mijn vak. Ik vind het fijn om samen met een kandidaat uit te zoeken bij welke taken hij/zij zich prettig voelt.Of samen opzoek te gaan hoe die persoon op de juiste manier uitgedaagd kan worden.’ 

Wat is je favoriete koekje van De Koekfabriek? ‘Dat is de Sinaasappel-Amandel, die vind ik heerlijk! Ik ben dol op nootjes en ik vind de frisse smaak van de sinaasappel erg lekker.’