MAAK KENNIS MET KIM!

MAAK KENNIS MET KIM!

Dit is Kim! Geboren en getogen in Utrecht, 29 jaar en moeder van een lieve zoon van 10 jaar oud. Doordat haar zoon een rugzakje heeft, wist ze niet goed hoe ze een gepaste BSO voor haar zoontje moest regelen. Hierdoor was het lastig om weer aan het werk te gaan en ging Kim van traject naar traject. Haar laatste traject was bij naaiatelier I-did, waar ze tot midden 2018 heeft gewerkt.

Vervolgens is het balletje gaan rollen. ‘Een medewerker van I-did kwam toevallig een keer koekjes kopen bij De Koekfabriek en moest gelijk aan mij denken. Na een gesprek hebben wij besloten dat ik 6 maanden bij De Koekfabriek kon werken om weer te kunnen wennen aan werken in een winkel. Dit beviel vanuit beide kanten zo goed dat ik vervolgens een contract kreeg en mocht blijven! Ik werk nu alweer 2 jaar, 16 uur per week bij De Koekfabriek in Utrecht en ik hoop hier nog lang te kunnen blijven.’ Met Kim op de werkvloer, dan weet je dat het goedkomt. Een ontzettende harde werker, die weet van aanpakken en De Koekfabriek op haar duimpje kent!

Kun je wat meer vertellen over jouw functie? ‘Ik bekijk wat er allemaal nodig is aan bestellingen en zorg, zo goed als ik kan, dat wij alles hebben klaarstaan daarvoor. Ik pak daarna de bestellingen in en breng de bestellingen weg naar klanten die in de buurt zitten van de bakkerij. Daarnaast doe ik mijn best om samen met de kandidaten een goede voorraad te maken en kijk ik waar ik nodig ben. Ook zorg ik ervoor dat onze winkel er netjes uitziet voor de klanten. Op de dagen dat de kandidaten er niet zijn help ik de klanten in de winkel en vertel ik ze over De Koekfabriek.’

Wat doe je het allerliefste bij De Koekfabriek? ‘Ik vind het erg leuk om de kilodozen in te pakken! Dan sta ik aan het einde van mijn werkdag naar de voorraadkast te kijken en bewonder ik even mijn harde werk van die dag. Het is bijna jammer dat het meeste gelijk weer weggaat voor bestellingen haha.’

Waarom werk jij met veel plezier bij De Koekfabriek? ‘Door mijn collega’s en leuke baas! Ik voel mij helemaal op mijn plek hier! Als ik denk te weten hoe het allemaal werkt, dan verandert er weer iets. Er komen bijvoorbeeld nieuwe kandidaten, andere verpakkingen of heerlijke nieuwe koekjes. Dan houd je wel scherp!’

Wat maakt jouw werk zo mooi? ‘Ik vind het prachtig om te zien hoe sommige kandidaten hier groeien en een ander persoon zijn geworden wanneer ze weer verder gaan en beginnen aan een nieuw avontuur. Maar wat ik nog mooier vind, is ze soms te plagen. De zorg weet niet altijd wat ze dan met mij aan moeten. Gelukkig kennen zij mij nu lang genoeg om het verschil te zien wanneer ik serieus ben of een grapje maak.’

Last but not least: van welk koekje kun jij geen genoeg krijgen? ‘Mijn favoriete koekje is en blijft wel de boterkoek! Voordat ik hier kwam werken hield ik er nooit van. Maar na een keer geproefd te hebben, heb ik er toch wel een zwak voor gekregen. Komt waarschijnlijk doordat het met liefde gebakken wordt door onze fantastische leuke bakkers!’