MAAK KENNIS MET LIA!

MAAK KENNIS MET LIA!

Dit is Lia Bakker! Ze is 62 jaartjes jong en woonachtig in Ochten samen met haar beste vriendinnetje: hondje Indy! Verder is ze trotse moeder én oma van twee dochters en drie kleinkinderen! Lia werkt nu sinds een jaar bij De Koekfabriek en is via Open Hiring bij ons binnengekomen. Kun je hier wat meer over vertellen? ‘Ik heb vanaf mijn 16e altijd in kledingwinkels gewerkt. Maar helaas ging de zaak failliet en moest ik, na jarenlang in de kledingbranche te hebben gewerkt, opeens opzoek naar ander werk. Dat viel niet mee! Daarna werd ik ook nog eens ziek, waardoor ik in de ziektewet terecht kwam. Dat was echt niets voor mij, de muren kwamen op mij af! Maar zodra het weer kon, ben ik opzoek gegaan naar werk. Ik wilde zo graag weer iets doen! Via Facebook kwam ik een artikel tegen over Open Hiring en daar kon je je aanmelden voor De Koekfabriek. Ik wilde alles met beide handen aanpakken, dus ik had zo snel als ik kon mijn gegevens achtergelaten. Het mooie achter het concept van Open Hiring is dat je niet hoeft te solliciteren en geen CV hoeft te laten zien. De ‘wil’ om te werken is voldoende. Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding, ervaring, afkomst of leeftijd. Na mijn aanmelding werd ik drie weken later gebeld door De Koekfabriek of ik mee wilde proefdraaien in de bakkerij. Die kans greep ik natuurlijk met beide handen aan! Mijn proefperiode was een succes en ik mocht blijven. Eerst drie maanden via het UWV en nu onder contract bij De Koekfabriek! Daar ben ik ontzettend blij mee, want stilzitten en niks doen, dat is niets voor mij!’ Nou het is wel duidelijk, deze vrouw weet van aanpakken! Ze kent de bakkerij in Wageningen op haar duimpje en je hoeft maar te vragen waar iets ligt of hoe iets werkt en Lia neemt je direct mee op sleeptouw. Een echte doorpakker, die niet bang is om haar handen vuil te maken!

Waar ben jij dagelijks ‘zoet’ mee als het gaat om de werkzaamheden die jij voor De Koekfabriek uitvoert? ‘Ik ben productiemedewerker bij De Koekfabriek in Wageningen. Dit houd in dat ik mij voornamelijk bezig hou met koek inpakken en zorg dat alle bestellingen netjes klaarstaan voor onze koeriers.’ Ga jij met plezier naar je werk? ‘Ja! Geen dag is hetzelfde bij De Koekfabriek, dat vind ik erg prettig! En daarnaast hebben we een hartstikke leuk team. We werken hard, maar er wordt ook veel samen gelachen en gegrapt. Ik moet vooral erg lachen om mijn collega Gio, hij is echt onze clown van De Koekfabriek!’ 

Voor welke koekje kunnen wij jou ’s nachts wakker maken? ‘Mijn echte topper is toch wel de brownie, door de textuur en smaak natuurlijk. Echt superlekker is die!’