MAAK KENNIS MET MALON!

MAAK KENNIS MET MALON!

Dit is Malon! Ze is 23 jaartjes jong en werkt al bijna twee jaar bij De Koekfabriek in Arnhem. Hoe ben jij bij De Koekfabriek terecht gekomen? ‘Door mijn beperking ben ik afgewezen voor betaald werk, maar ik wil wel graag bezig zijn. Ik werkte hiervoor op een andere plek, maar daar vond ik het niet leuk. Ik ben daar weggegaan en toen zijn wij opzoek gegaan naar iets anders voor mij. Via het internet ben ik toen in contact gekomen met De Koekfabriek.’ Je geeft aan dat je door jouw beperking benafgewezen voor betaald werk. Kun je daar wat meer over vertellen? ‘Ik heb ADHD. Ik zit nu in een periode waarin het behoorlijk actief is. Er spelen dingen waar ik niet helemaal blij mee ben en mijn ADHD wordt daardoor heftiger. Dan ga ik heel erg malen in mijn hoofd. Een plek als De Koekfabriek is in zo’n geval een fijne plek voor mij om te zijn. Dat zorgt voor afleiding.’ Marlon is een doorzetter en pakt elke taak met beide handen aan! Ze is graag actief bezig en niet alleen op de werkvloer. Naast dat ze het heerlijk vindom in haar vrije tijd te gamen of een serietje te kijken, gaat ze ook graag fietsen of vissen. ‘Als ik bij het water ben dan heb ik bijna geen last van mijn ADHD. Vissen zorgt voor rust bij mij.

Waarom ga jij met veel plezier naar De Koekfabriek? ‘De mensen zijn leuk en het werk is ook leuk! Ik voer heel veel taken uit bij De Koekfabriek. Koekjes opleggen, deeg zetten, koekjes uitsteken, kilo’s inpakken, zakjes inpakken en afwassen. Ik doe het allemaal! Inpakken vind ik het leukste om te doen. Dat is werk wat je gewoon kan doen zonder dat je er heel erg bij na hoeft te denken. Dat is soms wel heel erg fijn voor mij, omdat ik ADHD heb. En ik vind het deeg zetten ook hartstikke leuk om te doen. Het afwegen van de ingrediënten vind ik daar zo leuk aan, ik ben daar pietje precies in!’

Wat is je meest favoriete koek je van De Koekfabriek? ‘Oef, ik denk chocolate-chip en de kaneelkoek. Die zijn gewoon heel erg lekker!’