MAAK KENNIS MET PAUL!

MAAK KENNIS MET PAUL!

Dit is Paul! Hij is 28 jaartjes jong en woont in Rhenen, samen met een groep in een huis van zorgorganisatie Zideris. Sinds 2013 woont Paul hier met veel plezier. Kun jij wat meer vertellen over jezelf en hoe De Koekfabriek op jouw pad is gekomen? ‘Ik heb een lichte vorm van autisme. Doordat ik autisme heb is het moeilijker voor mij om goed mee te komen in de maatschappij en is het lastig om aan werk te komen. Bij mijn zorginstelling had ik dagbesteding, maar daar miste ik een beetje de uitdaging. Ik ben daarom een keertje gaan kijken bij De Koekfabriek in Wageningen en toen vond ik het zo leuk dat ik daar ben gaan werken. Ik werk hier nu al twee jaar, sinds juli 2019, drie dagen in de week. Én ik werk ook nog twee dagen in de week op een camping. Lekker in de buitenlucht!’ Jullie horen het al, Paul is een actieve jongen. Maar niet alleen op werkvlak, ook zijn vrije tijd is zo gevuld met leuke dingen! ‘Ik vind het fijn om buiten te zijn of iets creatiefs te doen. Schilderen en tekenen doe ik graag. Ik maak vaak abstracte dingen, met veel rechthoekige vlakken en strakke lijnen. Wel in allerlei verschillende kleurtjes! En ik vind het leuk om Lego bouwpakketten in elkaar te zetten. Daar ben ik heel erg goed in. Ik heb laatst ook van Lego een hele grote auto gemaakt, een Landrover. Die komt in mijn nieuwe vitrinekast op mijn kamer te staan.’ Nou, zo’n actieve én creatieve jongen kunnen wij bij De Koekfabriek wel gebruiken! Paul houdt erg van een lolletje en maakt graag grapjes, maar los daarvan is hij ook zeker een harde werker. Hij werkt heel erg netjes, is secuur en weet precies wat hij moet doen als hij een taak krijgt toegewezen. Wel vaak met nog een dubbele check, om er zeker van te zijn dat het goed gaat. ‘Liever een dubbele check, dan geen check.

Want uiteindelijk gaat het wel naar klanten, dus dan moet het echt goed zijn’. En zo is het Paul!

Waarom ga jij met veel plezier naar De Koekfabriek? ‘Dat valt een beetje samen met meerdere dingen. Ik vind het leuk dat ik in de ochtend met mijn fiets naar mijn werk kan. En we maken heel veel grapjes. Dat vind ik gewoon leuk. Af en toe moet er weleens gezegd worden ‘Nu geen grapjes meer, even doorwerken!’, maar dan doe ik dat ook gelijk.’ Wat doe jij allemaal bij De Koekfabriek? ‘Vaak doe ik alle taken die mij gevraagd worden. Soms kan ik ze niet de hele tijd volhouden, maar dan mag ik wisselen van taak. Het meeste doe ik doosjes stickeren, inpakken en zakjes dichtmaken. Dat vind ik ook het leukste om te doen. In de toekomst zou ik misschien nog wel willen leren om zelf deeg te zetten. Ik heb daar een paar keer bij geholpen en dat vond ik wel interessant.’ Verder is Paul heel erg goed in rekenen en heel precies. Of het nou verkeerde stickers, datums of verkeerde aantallen zijn, Paul ziet het meteen! Hij corrigeert dan ook nog weleens iemand in de bakkerij. ‘Niet dat ik dan expres wil verbeteren, maar ik kan dat gewoon heel erg goed.’

Last but not least: wat is je favoriete koekje van De Koekfabriek? ‘De Boterkoek. Die vind ik gewoon heel erg lekker. Soms mag ik wat overblijfsels meenemen naar huis. Dat deel ik dan met de groep, maar soms bewaar ik het ook gewoon lekker voor mijzelf, haha.’