MAAK KENNIS MET ROSI!

MAAK KENNIS MET ROSI!

Mogen wij jullie even voorstellen: dit is Rosi! 48 jaartjes jong en nu 1,5 jaar werkzaam als een van de zorgbegeleiders van De Koekfabriek in Utrecht via zorgpartner Click Re-integratie. Tot 10 jaar geleden werkte Rosi in de procestechniek, maar op een gegeven moment werd het tijd om nieuwe paden te bewandelen. ‘Toen ik het roer omgooide werkte ik enige tijd op het opleidingscentrum van de Marchaussee. Hierbij had ik veel contacten met studenten die op een moeilijk punt binnen hun opleiding stonden. Denk hierbij aan niet voldoen aan de opleidingseisen/-resultaten of een andere keuze willen maken. Hierdoor werd ik getriggerd om een opleiding als jobcoach, re-integratiedeskundigen en casemanager te volgen. Na een periode als re-integratieconsulent maakte ik een uitstapje als directiesecretaresse en P&O ondersteuner. Uiteindelijk ben ik via mijn eigen bedrijf teruggekeerd in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en re-integratie. Ik werk samen met diverse partijen welke als doel hebben de kracht van de mens te versterken.’ Rosi, die weet van aanpakken! De kandidaten, die staan met stipt op nummer 1 bij haar, maar ze is er zeker niet vies van om zelf ook de handen uit de mouwen te steken! En dat is in onze ogen dé perfecte combinatie die een begeleider bij De Koekfabriek moet hebben.

Wat houdt jouw functie bij De Koekfabriek precies? ‘Officieel heet mijn functie zorgbegeleider. In termen van het reguliere bedrijfsleven zou ik deze functie omschrijven als een mix tussen meewerkend voorman en ‘peoplemanager’. Ik zorg ervoor dat alle kandidaten, met diverse achtergrond, op een optimale manier aan het werk kunnen. Praktisch betekent dit werkzaamheden verdelen, controle van de uitvoering en alert zijn op non-verbale communicatie welke op knelpunten kunnen wijzen. Daarnaast ga ik regelmatig in gesprekken met de kandidaten om te kijken waar de behoeftes liggen om zo te kunnen groeien. Verder onderhoud ik contact met belanghebbenden zoals persoonlijke begeleiders en ouders, buurtteams en De Koekfabriek.’

Wat maakt jou werk bij De Koekfabriek zo waardevol? ‘Bij De Koekfabriek komen voor mij twee zwaktes/passies samen: de dynamiek van een MKB (Midden Klein Bedrijf) en mensen laten groeien. Ik vind het waardevol om mijn kennis en ervaring voor zowel de kandidaten als voor De Koekfabriek in te kunnen zetten. Binnen deze ‘MKB-dynamiek’ kan ik mensen begeleiden in het kennis maken van hun verborgen talenten. Hiermee wordt hun innerlijke kracht zichtbaar en ook hun waarde voor zichzelf en de maatschappij. Verder kan ik ontzettend genieten als het schijnbaar onmogelijke weer mogelijk is geworden. Bijvoorbeeld als een kandidaat waarvan je in het begin weinig groeiverwachtingen had toch toe is aan een vervolgstap, maar ook als wij het toch met het team voor elkaar hebben gekregen om een grote order net op tijd af te hebben. Als ik van ouders hoor dat ze blij zijn met mij als begeleider, omdat ik naar de persoon zelf kijk en hem of haar blijf uitdagen om te kunnen groeien, is dat het grootste compliment dat er voor mij bestaat!’