MAAK KENNIS MET ROXAN!

MAAK KENNIS MET ROXAN!

dit is Roxan! Ze is 20 jaartjes jong en loopt van augustus tot juni twee dagen in de week stage bij De Koekfabriek in Rotterdam. Ondertussen heeft Roxan al een opleiding in mediavormgeving afgerond, maar klaar met studeren was ze nog niet! De volgende nieuwe uitdaging zocht zij binnen de zorg en zodoende is zij een opleiding maatschappelijke zorg gestart. Wat houdt jouw stage precies in? ‘Ik doe de opleiding maatschappelijke zorg met het uitstroomprofiel persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Dit houdt in dat ik kan gaan werken met veel verschillende soorten mensen die zorg nodig hebben. Bij De Koekfabriek zijn mensen met allerlei hulpvragen en ik probeer ze hierin zo goed mogelijk te ondersteunen of begeleiden, dit is nu bijvoorbeeld gesprekjes voeren of samen activiteiten doen. Uiteindelijk is mijn doel om een zo goed mogelijke begeleider te worden.’ Bij haar vorige opleiding moest Roxan veel achter de computer zitten, maar ze kwam erachter dat ze het veel leuker vindt om met mensen te werken. Daarnaast geeft Roxan aan dat ze het leuke aan de zorgsector vindt dat elke dag weer anders kan zijn. Perfect, want bij De Koekfabriek, daar is geen dag hetzelfde!

Waarom kom jij met veel plezier naar De Koekfabriek? ‘Zoals ik al aangaf, ik werk graag op een plek waar elke dag anders is. Bij De Koekfabriek is geen dag hetzelfde en de sfeer is ook gewoon goed hier. De ene keer bakken we gezellig kruidnoten, omdat het Sinterklaas is, en de andere dag spelen we met zijn alle bingo.

Daarnaast is er een grote variatie aan kandidaten. Dit maakt het interessant voor mij om uit te zoeken hoe je ieder persoon het beste kunt ondersteunen. Verder krijg ik veel vrijheid bij De Koekfabriek om mij te kunnen ontwikkelen tot een goede begeleider. Dat vind ik erg fijn! Eigenlijk heb ik tot nu toe nog geen ‘niet- leuke’ dagen meegemaakt moet ik zeggen. Op sommige dagen is het wat rustiger, maar dan heb je ook meer tijd om individueel iemand beter te leren kennen of wat meer persoonlijke aandacht te geven!’

Waar zie jij jezelf graag werken na de afronding van je studie? ‘Het liefst op een plek als De Koekfabriek: een dagbesteding met veel verschillende soorten mensen met verschillende problematieken/hulpvragen. En ik wil natuurlijk graag persoonlijk begeleider worden, want het lijkt mij erg mooi om te zien hoe iemand zich ontwikkelt/stappen maakt in zijn of haar leven!’

Stage lopen bij De Koekfabriek betekent natuurlijk ook heel veel koekies snoepen! Van welk koekje ben jij groot fan? ‘Ik denk de kokoskoek of de Rotterdamse speltkoek, maar chocolate chip is ook erg lekker!’