MAAK KENNIS MET SASKIA!

MAAK KENNIS MET SASKIA!

Wij stellen jullie graag voor aan dé bakker van Rotterdam: Saskia! Ze is 36 jaartjes jong, moeder van drie en al haar hele leven in het bakkerswereldje te vinden. ‘Wat ik zo leuk vind aan het bakkersvak is de creativiteit die je erin kwijt kunt en ik vind het erg leuk om mensen te zien genieten van iets wat jij als bakker voor hun hebt kunnen maken.’ Saskia heeft een opleiding tot allround banketbakker afgerond en haar eigen bedrijfje gehad dat gespecialiseerd was in het maken van macarons. Maar na een tijdje was ze toch opzoek naar iets anders, opzoek naar meer. ‘Ik heb altijd iets gemist in mijn vak op sociaal gebied, dus toen ik de vacature van De Koekfabriek voorbij zag komen dacht ik, dit is echt iets voor mij!’. Ondertussen zijn we alweer twee jaar verder en heeft Saskia het helemaal onder controle in de bakkerij in Rotterdam. Saskia, die maak je niet zo snel gek! Ze is stressbestendig, rustig, luistert goed naar een ander en kijkt niet alleen naar de kwaliteit van de koek, maar vooral ook naar waar de kwaliteiten van iemand anders liggen en hoe ze iemand kan helpen daarin te groeien. En precies dat, dat geeft ons een hele grote glimlach op het gezicht!

Wat houdt jouw functie als bakker bij De Koekfabriek precies in? ‘Mijn functie houdt in dat ik het bakproces van A tot Z begeleid en anderen daarin aanstuur. Ik zorg dat er van de grondstoffen genoeg op voorraad is om degen van te draaien. Dit doe ik zelf of met iemand die dit zelfstandig kan.

Vervolgens worden deze deegpillen gesneden en op platen gelegd om afgebakken te worden. Als het koekje eenmaal klaar is wordt het ingepakt voor bestellingen, de winkel of voor voorraad. Dit doe ik uiteraard niet allemaal alleen, want we hebben hier een super goed team en we doen dit met zijn allen. Het is mijn verantwoordelijkheid om de kwaliteit van de koekjes te bewaken. Daarnaast zorg ik ervoor dat alle verpakkingsmaterialen aanwezig zijn, zorg ik dat de bestellingen klaarstaan, dat de winkel altijd netjes gevuld is met koek en dat alles schoon is volgens de HACCP-regels.’

Wat maakt jouw werk zo plezierig? ‘Er gebeuren zoveel leuke dingen bij De Koekfabriek en elke dag is ook weer anders. Dat maakt het zo leuk! Ik haal het meeste plezier uit iemand meenemen in het bakproces van de koekjes. Om ze alles stap voor stap aan te leren en dat ik ze daarin zie groeien in hun kunnen en zelfvertrouwen. Ik geloof erin dat iedereen, hoe klein het ook is, zijn of haar steentje kan bijdragen. Als ze dan aan het einde van de dag ook nog met een glimlach naar huis gaan, doe ik dat zeker ook!’

Voor welk koekje kunnen wij je ’s nachts wakker maken? ‘Oei, ze zijn allemaal lekker! Maar mijn twee favoriete koekjes zijn de havermout-gember en sinaasappel-amandel. De havermout-gember heeft een lekkere ‘bite’ en de gember die erin zit is erg verrassend. Bij de sinaasappel-amandel vind ik de zachte stukjes sinaasappel erg lekker. Kortom, ze zijn gewoon erg lekker!