MAAK KENNIS MET THEO!

MAAK KENNIS MET THEO!

Even voorstellen: dit is bakker Theo! Hij is 59 jaartjes jong en al 36 jaar getrouwd met zijn vrouw Rita waar hij mee samenwoont in het dorp Driel. Samen hebben ze een dochter van 30 en is hij trotse opa van een kleindochter van 3 en een kleinzoon van bijna 1. Theo zit zijn hele leven lang al in het bakkersvak. ‘Ik heb altijd gewerkt bij een ambachtelijke bakkerij als banketbakker. Een erg mooi vak als je het mij vraagt! Het is afwisselend werk en ik vind het leuk dat je van diverse grondstoffen een mooi eindproduct kunt maken.

Voordat ik bij De Koekfabriek kwam werken heb ik 6 jaar bij een koekjesbakkerij in Veenendaal gewerkt. Ik had daar veel avonddiensten en het is een industriële bakkerij, dus veel machinaal. Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Avonddiensten had ik geen zin meer in en meer handmatig werk is toch leuker! Dus ik ging opzoek naar een plek waar dat mogelijk was. Ik kwam De Koekfabriek tegen op het internet, en ik dacht, ik bel of ze iemand nodig hebben. Op dat moment zochten ze helaas niemand. Maar na een aantal maanden niets te hebben gehoord werd ik opeens gebeld of ik nog interesse had, en toen is het balletje gaan rollen.’ Theo werkt nu sinds september 2018 bij De Koekfabriek in Wageningen. Vanaf het allereerste moment dat de productielocatie daar van start is gegaan. Hij is een harde werker en aan doorzettingsvermogen geen gebrek! Met zijn jarenlange ervaring in het bakkerswereldje gaat hij De Koekfabriek sowieso heel ver brengen.

Kun je wat meer vertellen over jouw rol als bakker bij De Koekfabriek in Wageningen? ‘Mijn verantwoordelijkheden zijn o.a. het bewaken van de kwaliteit en de hygiëne van de koek, en dat alles volgens afspraak verloopt. Mijn functie is vrij divers. Van het bakken van koek tot aan het bestellen van grondstoffen. Maar ook het begeleiden van de kandidaten speel ik een rol in. Het is belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau een kans krijgt in de maatschappij. Je ziet kandidaten binnenkomen die nog niet zoveel kunnen of erg terughoudend zijn. Maar naar verloop van tijd zie je dat ze veel meer kunnen en zich thuis voelen. Ze hebben het gevoel dat ze er echt bij horen en dat geeft een goed gevoel om daar een steentje in bij te kunnen dragen! Er hangt een goede sfeer en we hebben een leuke groep om mee te werken. Er wordt hard gewerkt, maar er is altijd wel tijd voor een geintje. Dat is ook belangrijk! 

Wat is je favoriete koekje van De Koekfabriek? ‘Eigenlijk zijn alle koekjes wel lekker, maar de krokante havermoutkoek cranberry rozijnen springt er voor mij wel echt uit!