MAAK KENNIS MET WOUTER!

MAAK KENNIS MET WOUTER!

Dit is Wouter! 27 jaartjes jong en vorig jaar april heeft hij zijn opleiding Food & Business aan de HAN afgerond. Wouter heeft zijn afstudeerscriptie bij De Koekfabriek geschreven en is nu in vaste dienst bij ons! Hij helpt bij het ondersteunen van de logistieke en operationele (plannings-)processen, maar is inmiddels ook doorgegroeid in de rol als accountmanager. De telefoon en Wouter: zij zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar! Wat houdt jouw functie precies in? ‘Omdat het werk erg veelzijdig is en De Koekfabriek veel met veranderingen te maken heeft, kan dat soms moeilijk zijn om te definiëren. Vooral nu tijdens Covid-19. Ik ben op dit moment vooral actief als accountmanager. Dit houdt in dat ik contact zoek en onderhoud met onze klanten om onze relatie persoonlijk te maken en hun behoeftes in kaart te brengen. Veel van onze huidige klanten hebben echter een flinke klap gekregen van de Covid crisis. Hierdoor heb ik mij ook beziggehouden met het zoeken en aansluiten van nieuwe klanten. Mijn functie is dus weer wat meer richting sales geduwd. Een veelzijdige functie zullen we maar zeggen dus!’

Waarom past De Koekfabriek zo goed bij jou? ‘De reden dat ik bij De Koekfabriek werk, is ten eerste dat ik de werksfeer erg leuk vind. Mijn collega’s zijn top en het werk is erg variërend. De ene dag werk ik op kantoor en de andere dag voer ik operationele handelingen uit op de werkvloer. Dat vind ik prettig! Ik vind het belangrijk dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leuke werkplek verdienen. Zelf heb ik een zusje met downsyndroom, wat een grote rol speelt in de keuzes die ik maak en hoe ik denk. Dus dat komt ook in het kiezen van mijn werk tot uiting. Door mijn werkzaamheden hoop ik dat De Koekfabriek als onderneming kan groeien, waardoor steeds meer mensen binnen deze doelgroep aan de bak kunnen. Er is maar één manier om deze groei te realiseren: het verkopen van koek! Door hier een bijdrage aan te leveren wordt de sociale kant weer ondersteunt. De combinatie van het sociale doel dat nagestreefd wordt en de commerciële insteek die er ook heerst, maakt De Koekfabriek een mooi bedrijf.’

Wat is het gekste wat je mee hebt gemaakt? ‘Ik heb met 32 graden promotie pakketjes van ons nieuwe zomerassortiment naar klanten gebracht, op de bakfiets! Als ik hier achteraf op terugkijk, verklaar ik mezelf voor gek. En als de dag niet vaststond had ik zeker een ander moment daarvoor gekozen. Het was wel leuk om onze klanten face-to-face te spreken en erg goed dat ik geen grijs shirt had aangetrokken haha.'

Aan een ding ontkom je niet als je bij De Koekfabriek werkt. Koekjes eten! Nu weten wij dat jij dat he-le-maal niet erg vindt. Maar voor welk koekje kunnen wij jou ’s nachts wakker maken? ‘Het kaneelkoekje is zeker mijn favoriet, vooral als ze net uit de oven komen. Man man man…’